14 Februari 2011

kisah cinta yang hiba..sedih baca cerita nie lyan..

Cerita sedih sepasang kekasih

sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...
Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,
yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni
sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah
ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah
close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.
Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka
masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh...
Imah ni kesepian le kat Singapura.
Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang
...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2
imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi
makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah
ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2
razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le
mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak
ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...
tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2...
sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul
tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak.
Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah
imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.
razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat
masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa
lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata...
tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul
..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja
..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK
tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."
razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang
menangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
> They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupun
air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu...
tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu
abang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengan
suara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaan
bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup
terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang..."
"sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."


thank you bloggie . leave a comment

12 Februari 2011

duniawi

assalamualaikum semua..kalau seseorang itu mengaku sebagai muslim dan betul-betul menghayati ajaran agamanya. tentu tidak wujud rasa sombong dan angkuh dalam hati mereka. semata-mata kerana takutkan azab allah SWT. sesungguhnya orang-orang yang sombong akan dicampakkan allah ke dalam neraka jahannam. 


thank you bloggie . leave a comment

aduhh! kaki berlubang


assalamualaikum.. semua yang baca blog tira.tira paparkan kaki dan jari yang belobang dalam, dan tira rasa kalau lah, tira punya kaki dan jari macam ni macam mana lah kan apa korang rasa kalau kaki ni dan jari korang macam ni huh mesti macam nak mati kan ? tira rasa macam-macam geli pun ada ..  


thank you bloggie . leave a comment

10 Februari 2011

cerita saya dan kawan-kawan

ni tira dan wany haha mase ni pergi memekak kat danau kote biasa la orang baru dapat gaji kot..
mase ni rase macam tak bast sebab pergi dengan orang yang tak satu kepale.tahu nak cepat je kelam kabut betul.mase ni tira pergi time merdeka huh ramai gile orang tira pergi pukul 12 malam balik pukul 6 pagi yang lame tu sebab pergi memekak.time ni tira enjoy haha kalau boleh hari-hari mau keluar memang tak reti penat dah keje 12 jam huh, keje dah tak dapat duduk memang penat tapi di sebab kan nak cari rezeki penat macam mane pun kene tahan la,em keje semua penat mane tak penat  kan kawan2?


thank you bloggie . leave a comment

keding kering


khairel amin & shara mira 
ni akak tira dan yang sebelah tu abang amin sepatut nye tira pangil abang amin
tapi tira dah biase pangil KEDING N KERING hah... sebap ape tira pangil die kering sebap die 
ni kecil je orang nye tak besar mane pun tapi jangan cakap, kering - kering ni pun kuat juge die ni baik orang nye, tira cakap ape-ape pun die masuk ok la kate kan..tapi die ni pemalu orang nye dah macam perempuan pulak haha ...


thank you bloggie . leave a comment

nak bilik macam ni


assalamualaikum.. semua yang tengok blog tira.
tira sebenar nye suke pink tu yang banyak  tira paparkan .
cantik kan bilik yang macam ni haha kalau dapat tido mybe tak bangun tu
kalau tira la haha..sape tak nak bilik cantik semua orang pasti nak kan3?


thank you bloggie . leave a comment